Vognmandskørsel kan jo egentlig også være studentervognskørsel

15 april 2021
anders_lundtang_hansen

Det er jo ikke bare lige Gud og hver mand, der kan køre sådan en studentervogn, for det kræver ikke alene, at man har en vogn, der er godkendt til at køre den slags kørsler, men man skal også have tilladelse til at køre sådan en vogn.

Den slags kan ofte være noget med at få kørekort til lastvogn, som ville svare til at køre vognmandskørsel med godsfragt af den mere almindelige art, som man kender det, der foregår stort set hele året rundt.

Studenterkørsel er jo meget sæsonbetonet, men det kan finde sted over hele landet, så man på en måde kan kalde det vognmandskørsel i Vesthimmerland, når man kører i studentervogn.

Der er hele firmaer, der har specialiseret sig i den slags, men der er jo også dem, der bare gør det som et enmandsfirma eller sammen med nogle få andre.

At sammenligne studenterkørsel med vognmandskørsel

Man kan jo være gammel vognmand, der gerne vil køre rundt og føle, at man har kontakt med arbejdsmiljøet endnu, så man tager sig et var studenterkørsler om sommeren, når tiden kommer til det.

Dog kan det jo også tænkes, at det er ens levevej, hvor man arbejder hårdt op til sæsonen for at påtage sig alle de studenterkørslen, man kan som chauffør eller firma alt efter, hvad studenterne ønsker at køre i.

Men så igen har man jo også dem, som der supplerer indkomsten om sommeren, hvis man ellers har noget arbejde, som man kun kan lave om vinteren, så man må finde noget andet til om sommeren, eller man bare kan lide afvekslingen.

At køre med studenter er jo noget helt andet end “dødt” gods, da man her har med levende mennesker at gøre, og mange af dem kan være berusede også.

Så man skal virkelig have styr på, hvad man gør her.

Flere Nyheder