Vælg miljøvenlig maling, når du skal have malet

17 februar 2022
lotte_hindsberg

advertorial

Skal du have malet, kan du med fordel vælge at købe en maling der er miljøcertificeret. I dag er maling der er miljøcertificeret mindst lige så god som dem, der ikke er certificeret, så der er i princippet ingen grund til ikke at vælge dem. Det næste du skal være opmærksom på er om malingen er vand- eller oliebaseret. Du kan læse mere på malerfrederikssund.dk. 

Der er i princippet ingen kvalitetsforskel på de to typer af maling, men miljømæssigt er der står forskel. Pensler der er brugt til oliemaling skal renses med terpentin og det er ikke godt for miljøet. Også selv om man køre på genbrugsstationen.

maler frederikssund

Olie ude – vandbaseret inde

Alt afhængig af hvor du skal have malet, kan du som tommelfingerregel sige at du skal bruge oliebaseret maling ude og vandbaseret malingen indendørs. Årsagen til dette er at oliebaseret maling er bedre til at holde fugten ude. Indvendig vil en oliemaling ikke gøre noget godt for dit indeklima og du skal vente flere dage, før du kan bruge det malet værelse for dampene skal være væk først.

I stedet bør du vælge en maling baseret på vand. Den har den fordel at du kan bruge rummet med det samme og at den er langt mere miljøvenlig.

En tredje form for maling som også er miljøvenlig og som bliver mere og mere populær er kalkmaling. Det kan i princippet bruges hvor som helst og på hvad som helst. Fra træ til jern. 

Er du i tvivl om hvilken type maling du skal vælge, kan du med fordel få råd og vejledning af din maler. Han er ud over at være ekspert i at male også ekspert i de forskellige typer af maling, som der kan males med. Han vil også kunne rådgive dig i forbindelse med, hvilke farver du med fordel kan vælge.

Flere Nyheder