Termisk pålægning: Så smart er det

| |

Termisk pålægning er en af de ting, man helt sikkert støder på, når man til daglig arbejder med forskellige maskiner og udstyr. Her kan en termisk pålægning nemlig være med til at reparere en sliddel, som eventuelt er gået i stykker eller som ikke virker hensigtsmæssigt mere. 

Men før vi kigger på nogle af de ting, der kan få en termisk pålægning, så lad os se på, hvad det helt præcist er, og hvorfor det er smart. 

Hvad er termisk pålægning? 

Termisk pålægning er en proces, hvor man opvarmer metalpulver, som derefter skal sprøjtes på den sliddel, som skal repareres. Sliddelen skal først opvarmes, før der kan sprøjtes metalpulver på. Næste skridt er nu, at det skal indsmeltes gennem ilt og gas. Som det sidste skridt skal der slibes med en diamantsten. 

En af de helt store grund til at vælge termisk pålægning er, at det kan forlænge levetiden på sliddele med helt op til fem gange. Det betyder selvfølgelig at holdbarheden bliver endnu bedre, end hvis den gamle sliddel skulle fortsættes med at blive brugt. Det betyder selvfølgelig også, at der kan være penge at spare, da der kan arbejdes med en eksisterende sliddel.

Her kan termisk pålægning bruges

Nogle af de steder hvor der kan bruges en termisk pålægning, er på geardele, aksler, maskindele, ventilstænger, valser, stempler og meget mere. 

Her kan du få en termisk pålægning

Et af de firmaer som har specialiseret sig i termisk pålægning er Thybotech. Her kan du forvente at komme i gode hænder, da det er et firma, som siden 2007 har hjulpet med forskellige termiske pålægninger. Du kan forvente høj kvalitet og et solidt stykke arbejde, når du vælger at bruge Thybotech til en opgave, hvor en sliddel skal have forlænget sin levetid. Du kan finde dem her, når du skal have hjælp til termisk pålægning.

Previous

Kan man stoppe musikken i en jukebox?

Der er forskellige former for en landinspektør

Next