Som husejer er kloakken dit ansvar

| |

En velfunderet kloak er noget det fleste i dag tager forgivet. Hvad mange glemmer er at vores kloaksystem er relativt nyt og endnu er alle huse endnu ikke tilsluttet. Hvis du er husejer eller har et sommerhus er det din pligt at sikre at kloakken er fungere. Er du i tvivl skal du kontakte en autoriseret kloakmester og få ham til at lave en TV inspektion af din kloak. Vores kloaksystem er en del vigtig del af vores almene sundhed. Bor du i Nordsjælland kan du kontakte en kloakmester i Nordsjælland og få ham til at undersøge din kloak.

Kloak og rotter

Hvis du har mistanke om at du har rotter i din kloak og en TV inspektion bekræfter det er det din pligt at kontakte kommunen så de kan sende en rottebekæmper. En rottebekæmper er gratis. Det er vigtigt at du kontakter kommunen med det samme. 2 rotter bliver lynhurtig til 400. Rotter spreder sygdomme til mennesker. Har du en kloakmester ude, så få ham til at sætte et filter på som sikre at rotterne ikke kan komme op i din bolig via kloakken. Husk der skal kun det mindste hul til, at en rotte kan komme igennem.

Lorteøen

Før vores nuværende kloaksystem kørte der en hestevogn rund og samlede affald og afføring op. Det var som udgangspunkt en rigtig god ide at være gode venner med manden. Hvis ikke kunne han godt finde på at spilde når han hente spanden. Det hele blev kørt til Amager og det er derfra øgenavnet “lorteøen” stammer fra. Senere kunne bønderne i området komme og hente gødning. 

I dag er der snak om at vores kloaksystem endnu engang skal laves om på grund af de ændrede vejr forhold. De er blandt andet ikke gode nok til at klare de massive regnskyl der hyppigt kommer.

Previous

Hvordan laver man fragt til Rusland?

Hvordan kan en skoventreprenør hjælpe?

Next