Overlad installationerne til en faglært elektriker

| |

Går du og drømmer om at modernisere eller renovere din bolig? Så bør du sørge for at få de rette håndværkere med i projektet. Du skal med stor sandsynlighed bruge murere, tømrere og malere – og skal istandsættelsen være mere end overfladisk skal der også autoriserede fagpersoner på banen.

Det drejer sig om VVSere og elektrikere. Det er nemlig strengt forbudt selv at rode med de faste installationer – det være sig vandrør eller strømførende ledninger – i en bygning. Derfor bør du altid sørge for at få kontakt til en autoriseret VVS installatør eller ditto elektriker når boligen skal sættes i stand. På den måde er du dækket ind hvis du ønsker dig mere moderne og tidssvarende installationer i forbindelse med renoveringen.

Hvorfor kan jeg ikke udføre mit elektriker arbejde selv?

Måske mener du dig fint i stand til at fræse kabler ind i væggene, lave samlinger eller sågar udskifte dit hfi relæ. Men faktisk er det påbudt per lov at få en autoriseret el installatør eller elektriker til at udføre dette arbejde.

Dette påbud eksisterer ikke for at gøre elektrikerne rige eller dig irriteret. Det er indført af rene sikkerheds hensyn. Elektricitet er nemlig ikke til at spøge med. En enkelt lille fejl i dit gør det selv arbejde kan føre til risiko for såvel farlige elektriske stød som ødelæggende brande i de elektriske installationer.

En sådan brand spreder sig med lynets hast i etage ejendomme og kan forårsage alvorlige skader samt sætte menneskeliv i fare. Og det er meget lidt sandsynligt at dit forsikrings selskab vil dække omkostningerne ved udbedring af skaderne efter en sådan brand hvis den er et resultat af dit klamphuggeri.

W. Johansen El – din elektriker i Storkøbenhavn

Har du brug for hjælp til elarbejdet i din bolig i Storkøbenhavn kan du trygt kontakte W. Johansen El – læs mere på https://www.w-teknik.dk/el.aspx 

Previous

Rottebekæmpelse er vigtigt for vores sundhed

Brug en anlægsgartner til haveprojektet

Next