Kan alle bruge mindfulness?

| |

Svaret er ja, alle kan og bør bruge en eller anden form for mindfulness i sit liv – og du kan starte hjemme hos dig selv.

Der er mere end en måde at praktisere mindfulness, men målet med enhver mindfulness-teknik er at opnå en tilstand af opmærksom, fokuseret afslapning ved at være bevidst om tanker og fornemmelser uden at dømme andre. Dette giver sindet mulighed for at fokusere på nuet. Alle mindfulness-teknikker er en form for meditation.

Grundlæggende mindfulness-meditation – Sid stille og fokusér på din vejrtrækning eller på et ord eller “mantra”, som du gentager. Lad tankerne komme og forsvinde, uden at dømme og vend tilbage til dit fokus på din ånde eller dit mantra.

Krops fornemmelser – Bemærk din krops fornemmelser som en kløe eller prikken uden at dømme, og lad dem passere. Bemærk hver del af din krop fra top til tå.

Sensorisk – Læg mærke til lyde, lugte, smag og berøring. Giv dem et navn som “syn”, “lyd”, “lugt”, “smag” eller “berøring” uden at dømme og lad dem passere.

Følelser – Tillad følelser som vrede, stadig uden at dømme. Øv dig på en stabil og afslappet navngivning af følelser: “glæde”, “vrede”, “frustration.” Accepter tilstedeværelsen af alle disse ​​følelser.

Mindfulness meditation og anden praksis

Mindfulness kan dyrkes gennem mindfulness-meditation, en systematisk metode til at fokusere din opmærksomhed. Du kan lære at meditere på egen hånd ved at følge instruktioner i bøger eller lydbøger. Du kan dog drage fordel af støtten fra en instruktør eller gruppe til at besvare spørgsmål og hjælpe dig med at forblive motiveret. Kontakt for eksempel denne psykolog i Charlottenlund og få hjælp til, og undervisning i Mindfulness teknikker.

Kom godt i gang på egen hånd

Nogle typer meditation involverer koncentration – gentagelse af en sætning eller fokusering på ​​vejrtrækning, så tankerne, der vil opstå. Koncentrationsmeditationsteknikker såvel som andre aktiviteter som tai chi eller yoga kan inducere den velkendte afslapningsrespons, som er meget værdifuld til at reducere kroppens respons på stress.

Kom i gang allerede i dag og lev det liv, som du har fortjent. Eller med andre ord; lev i nuet. NU!

Previous

Få den bedste hjælp til istandsættelse hos din lokale maler

Hvornår er det nødvendigt med et tandimplantat?

Next