Intet kan sammenlignes med ægte snedkerarbejde

09 april 2021
Mathias Nielsen

Nærmest alle danske huse og lejligheder har detaljer i træ. Eksempler er døre, vinduer, paneler, gulve, indbyggede skabe og meget meget mere. Det er noget man ofte tager for givet, men faktisk ligger der en del arbejde i at udforme de fine trædetaljer, som vi omgiver os med. I hvert fald, hvis de skal laves ordentligt.

Mange af tingene, som for eksempel døre og fodpaneler kan i dag masseproduceres, og du behøver ikke som sådan at have en snedker ind over. Men har man sans for detaljen og er man æstetiker, så vil man nok godt alligevel kunne bemærke om tingene er lavet af en rigtig professionel snedker. Her er et par eksempler, hvor snedkerarbejdet synligt gør en forskel.

Her bør du få hjælp fra en rigtig snedker

Radiatorskjuler: Det er blevet utrolig moderne at bygge radiatorskjulere til at skærme for hjemmets radiatorer. I mange år har man nærmest bare accepteret, at radiatorer ofte var grimme, men man har ikke overvejet at dække dem til. Det gør man så nu. Og en radiatorskjuler har én helt specifik funktion – nemlig at se smuk ud og pryde hjemmet. Derfor er det også vigtigt, at du får en der passer i størrelsen og stilen til dit hus eller lejlighed. Samtidig bør du ikke vælge en billig en fra et discount byggemarked, fordi man nemt kan se at det bare er en billig version. Hyr i stedet en snedker til at lave de fine detaljer du godt kan lide.

(Fyldnings)døre: Et klassisk symbol på godt snedkerarbejde er døre og porte i massivt træ. Især de smukke fyldningsdøre med fag i kræver stor præcision og teknisk erfaring for den, der laver den. Også her vil det blive meget tydeligt, hvis du rent faktisk har fået dine døre lavet af en rigtig snedker, der ved, hvad hun laver.

Du kan finde snedkere fordelt i hele landet, også i Fredericia.

Flere Nyheder