Hvordan skal dit resultat se ud fra en stenhugger?

| |

advertorial

Uanset om man står tilbage som efterladt til en afdød, som man skal have lavet en gravsten til, eller man er et fornuftigt menneske, der tænker fremad i god tid med at få styr på den slags, så skal man til en stenhugger, der kan klare den sag for en.

Det kan for eksempel være https://sakskobingsten.dk/

Nogle gange er begge parter måske indover, fordi det kan se lidt selvforherligende ud, hvis man selv skriver et mindeord til en selv – men hvem vil trods alt vide det om mange, mange år, når folk besøger ens gravsten?

Men døden er ikke et emne, vi snakker meget om i Danmark, og vi “skejer” ikke så meget ud med den, som man ser i andre lande, hvor man har gravmæler, hele mausoleer med videre, hvor man hylder og markere den afdøde – herhjemme gør vi det mere afdæmpet.

image

Hvad bestiller du hos stenhuggeren?

Så der er sjældent den store ornamentering med til en gravsten, men derfor kan man godt gøre lidt ud af den. 

Det mest almindelige er nok, at man nøjes med at få ens navn og fødsels- og dødsdato sat på, og hvis man vælger dette til ens egen gravsten, så må man få andre til at skrive ens dødsdato på.

Man kan vælge at få lidt kønt ornamentering på også såsom en fugl, blomster eller andet; og tilhørte man et erhverv, så kan man måske få noget pynt på, der henviser til det erhverv, hvis man var kendt for det og holdt af det.
I den forbindelse ser man også, at man skriver en titel eller flere på til afdøde.

Det behøver heller ikke være en oprejst gravsten, for det kan også være det, som man kalder en plade i en plæne.

Heldigvis er det op til en selv i sidste ende, da der er mange muligheder her.

Previous

Sådan giver du dit hjem nyt liv

Find en billig maler i Helsingør

Next