Hvor længe vil din skorsten holde efter monteringen?

03 marts 2022
anders_lundtang_hansen

advertorial

I mange tilfælde får man jo bygget en skorsten på huset, når man opfører den, fordi det var en del af planen, at man skulle have den.

Andre gange er den skorsten noget, som man får installeret senere, fordi man finde ud af, at man gerne vil have pejs, brændeovn, pilleovn eller noget helt andet i huset, så man må få lavet montering af skorsten på det tidspunkt, hvor der er råd til det.

Så vil fagmændene komme ud til dig og finde ud af, hvordan man lettest installerer sådan en, for den skal jo forbindes til dér, hvor den skal sende røgen ud fra, og der er derfor mange elementer, som man skal have styr på i den forbindelse.

Men man skal nok finde en løsning, der kommer til at passe til dig og dit hus.

Men selve skorstenen kommer jo til at være udenfor og blive udsat for en del vind og vejr, så hvor længe kan man regne med, at man kan bruge den?

montering af skorsten

Den monterede skorsten kan fungere i lang tid

Der er en grund til, at man får en skorstensfejer ud, og vedkommende ser jo også lige på standen på skorstenen, om den skulle være ved at gå i stykker, eller der er problemer indvendigt på den, som man ikke kan se udvendigt.

Man kan selv gøre sit for at holde øje med, hvordan det står til med skorsten, og specielt efter et stormvejr eller hård blæst bør man lige se, om den har rykket sig, eller der er kommet ekstra slid på den.

Det er jo ikke heldigt, hvis den falder ned og gør skade på huset, mennesker eller dyr.

Er man i tvivl om, hvordan det står til med skorstenen, så kan man jo tilkalde en til at komme ud at tjekke efter, at der ikke skulle være noget galt med den.

Flere Nyheder