Hvilke betonspalter du kan bruge i stalden?

| |

Når det kommer til betonspalter, så findes der flere forskellige, du kan vælge mellem. Men først – hvis ikke du er helt klar over, hvad det egentlig er, så læs med herunder. 

Betonspalter – hvad er det helt præcist?

Med betonspalter taler man om det materiale, som bruges til gulvet i stalde. Det er især gulvet, der bruges til stalde, hvor der er køer. Ligesom med alle andre landbrugsdyr, så er det selvfølgelig vigtigt, at de trives i landbruget – og som det første skridt kan man sikre sig, at de også har gode underlag at gå på. Og det er lige præcis her, at forskellige betonspalter kommer på banen.

Hvilke betonspalter kan du vælge mellem? 

Du kan vælge mellem forskellige betonspalter, som dine køer kan gå på. Husk dog på at de forskellige typer ofte bruges i kombination, da de hver har deres forskellige egenskaber. Men lad os starte med at fremhæve nogle af de typer, der findes.  

– Profilspalter

Denne type betonspalte er med til at give køer et godt og sikkert underlagt. Spalterne har nemlig en rillet overflade, som er med til at danne et skridsikkert underlag.

– Renoveringsspalter

Renoveringsspalter minder meget om profilspalter. En forskel er blandt andet, at renoveringsspalterne er en smule mindre i størrelsen.

– Eco-Floor

Denne type gulv er ideelt, når man vil have et gulv, hvor køernes afføring kan ryge direkte ned i en gylletank under gulvet. Samtidig kan spalterne forhindre, at der ryger ammoniakgasser op igen. En ekstra bonus er også at denne gulvtype har gummi-indsatser – de betyder at køerne klove ikke slides nær så meget.

Disse er nogle af de gængse typer, der kan vælges mellem, når det kommer til betonspalter. De kan oftest fås i mange forskellige størrelser – og så kan de variere i forhold til den vægt, de kan bære. Herudover kan der også vælges mellem bærebjælker, præfabrikerede sengelejer og dobbeltspalter.

Previous

Find hjælp til skoventreprise

Find en god entreprenør i Aalborg og omegn

Next