Hvad kan du forvente hos kiropraktoren?

13 august 2021
Lykke Holzmann Søby

Kiropraktorer følger en holistisk form for pleje, der har til formål at behandle kroppen som en helhed snarere end som separate systemer.

Hvad forårsager fejljustering?

Dine muskler og ledbånd er designet til at holde dine hvirvler og andre led på plads, og skiverne mellem dine led er fleksible og svampede.

Denne fleksibilitet gør det muligt for dine led at bevæge sig på den måde, de havde til hensigt, men det gør det også muligt (hvis de rette betingelser er opfyldt) at dine led kommer ud af justeringen.

Det kan skyldes:

Udefrakommende hændelser, såsom en bilulykke, fald eller en anden skade

Muskelsammentrækninger, der trækker dine led ud af justering

Dårlig kropsholdning (enten mens du er vågen eller mens du sover)

Gentagne bevægelser

Genetiske deformiteter

Sådan fungerer en kiropraktisk justering

Hvad sker der under et besøg hos en kiropraktor, der foretager en fejljustering?

Det er ret simpelt: en kiropraktor skubber bogstaveligt talt leddene tilbage i den korrekte position.

Hvordan fungerer kiropraktiske tilpasninger?

Selvom der gives kiropraktiske tilpasninger til alle de patienter der måtte have brug for det, findes der ikke to personer der får den nøjagtig samme justering. Hver behandling er tilpasset; din kiropraktor bruger muligvis mere eller mindre pres eller foretager en justering i en lidt anden position end han/hun bruger til den næste patient.

Men fordi skiverne er fleksible, vil dine led forsøge at vende tilbage til fejljusteringen, især hvis de har været i den forkerte position i lang tid. Hvis du har levet med smerter efter en bilulykke i lang tid, kan dine muskler være vant til at holde leddene i denne position, og vil prøve at trække sig tilbage dertil.

Det er derfor, din kiropraktor ønsker, at du bliver ved med at komme tilbage. Over tid vil din krop genkende den korrekte position og justering og vil meget lettere kunne forblive i den korrekte position.

Har du problemer med ryggen eller andre steder i kroppen, så besøg din kiropraktor i Vejle i dag.

Flere Nyheder