Fugning – når de sidste detaljer skal på plads!

28 februar 2023
Camilla Sørensen

Hvis du nogensinde har været i gang med et fugningsprojekt, så ved du, hvor vigtigt det er at fuge for at opnå det ønskede udseende og lang levetid af dit arbejde. Fugemasse hjælper med at udfylde eventuelle huller eller mellemrum mellem fliser, uanset om det drejer sig om en bordplade, et gulv eller en væg. Uden fugemasse til at støtte dem kan fliserne let revne eller løsne sig med tiden.

 

Professionel hjælp eller gør det selv?

Fugning behøver ikke altid at blive udført af en professionel fugemand – du kan også gøre det selv! Det afhænger bare af situationen, og hvilken type fugemasse der skal bruges.

Hvis du f.eks. laver et simpelt fugningsarbejde med hvid fugemasse på almindelige keramiske fliser, kan du selv fuge det. Men hvis fugemassen er af en mere kompliceret farve, f.eks. sort fugemasse på mørke marmorfliser eller fuger mellem store stykker glasfliser, skal du hyre en professionel fugemand til opgaven.

Fordi fugning kræver præcision og opmærksomhed på detaljer, er det ofte bedst at overlade det til de professionelle. De har den erfaring og viden, der er nødvendig for at få arbejdet gjort rigtigt.

 

fugning

 

Vær ekstra opmærksom på vådrum

Hvis du fuger et gulv i brusebadet eller badeværelset, hvor der vil være stående vand, er det vigtigt, at fugemassen påføres korrekt, så den ikke revner eller forringes med tiden på grund af vandpåvirkning.

En professionel fugemand kan sørge for, at din fugemasse bliver forseglet korrekt, så den holder længe. De har specielle fugemasser og forseglingsprodukter, der er designet til at modstå stående vand, og de har den nødvendige viden til at sikre, at fugemassen påføres korrekt.

 

Har du projekter med fugning i tankerne?

Uanset om du fuger dine egne fliser eller hyrer en professionel fugemand, er det vigtigt at sikre, at dit fugningsprojekt bliver udført korrekt. En dygtig fugemand kan hjælpe dig med at opnå det ønskede udseende for dit fliseprojekt, samtidig med at du sikrer, at det holder i mange år fremover.

Hvis du er klar til at komme i gang med dine fugeprojekter, så kontakt en fugemontør i dag – fx denne: https://www.penka-fugning.dk/. De vil kunne give dig råd om materialer og teknikker, så du kan få flotte resultater uden at bruge en formue.

Flere Nyheder