farverne har symbolsk og psykisk betydning

| |

advertorial

Farverne har en mærkbar indvirkning på vore stemninger og humør. Måske skulle du finde en fagmand på malerholbaek.dk til at hjælpe dig med at give dine vægge en overhaling ?

Det er velkendt, at vil tillægger forskellige farver symbolske egenskaber – hvid er noget med renhed, sort har med sorg at gøre, mens den grønne farve symboliserer vækst, frodighed og håb. Det er også noget billedkunstnere spiller på i deres arbejde.

Også grafikere er optagede af de indlejrede symboler i farverne, der ligger dybt i vores kultur, for eksempel når der skal skabes et grafisk udtryk for en virksomhed, der skal sætte gang i de rigtige ting i kundes underbevidsthed. Det var allerede den kristne kirke, der tilbage i 1200-tallet fastlagde nogle regler for anvendelsen af farver rundt om i de europæiske kirker.

maler holbæk

Der er lavet mange systemer for at kategorisere farverne gennem tiden, nogle videnskabelig, andre mere filosofiske eller metafysiske. Men der er ingen tvivl om, at farver har en betydning for humør og stemninger hos mennesker. Det er måske værd at tænke ind, når du vælger farver til dine vægge der hjemme.

Farvernes psykologiske betydning

Det var den kendte psykolog Karl Jung, der var den første til systematisk at arbejde med farverne psykologiske betydning. Han var en pioner, men siden er det blevet operationaliseret, fordi der er penge i at finde de helt rigtige farver, når der skal indrettes en butikker, designes hjemmeside for en virksomhed, findes en farve til et produkt eller blot til emballagen.

Det viser sig at faktorer som køn, alder og kulturel baggrund har betydning for hvordan en given farve påvirker os. Mens hvid hos os symboliserer glæde og renhed – tænk på den hvide brudekjole, som både er et levn fra forestillingen om brudens “renhed” og udtrykker hendes formodede glæde ved at skulle giftes – så kan den hvide farve i andre kulturer symbolisere tristhed.

Previous

Sådan finder du en dygtig boligadvokat

Derfor er det en god ide, at du maler mere end en gang

Next