Få tømt din tank

07 maj 2020
lotte_hindsberg

For mange er vores kloaksystem noget de tror altid har været der. Eller ihvertilfald siden den sorte middelalder, men det er kun 150 år gammelt og det betyder også, at endnu er hele Danmark ikke tilsluttet systemmet. Det er især de tyndt befolkede områder samt sommerhusområderne der stadig mangler. Her har man så i stedet for en tank som skal tømmes. Det er blandt andet muligt at få den form for kloakservice i Silkeborg.

Hvis du er tilsluttet kloaksystemet

Hvis dit hus er tilsluttet kloaksystemet, er det din pligt at sikre at det fungere optimalt. Vores almene helbred er afhængige af, at det fungere at der ellers kan komme sygdomme. Hvis du er i tvivl om din kloak fungere optimalt, skal du kontakte en autoriseret kloakmester og få ham til at komme og få foretaget en TV-inspektion og en evt. reparation. Du må ikke selv reparere din kloak, hvis der er noget galt. 

Det er også vigtigt for dit hus at din kloak fungerer, især i disse tider, hvor det er blevet mere almindelig med store og massive regnskyl som udfordre kloaksystemet. Sammen med dine tagrender og nedløbsrør er kloakken vigtig, da vandet ellers vil finde ind i huset og forårsage vandskader på dit hus. 

Rotter i kloakken

Hvis TV inspektionen afslører at du har rotter i kloakken, er det vigtigt at kontakte kommunen med det samme så de kan sende en rottebekæmper. Det er gratis. Det er vigtigt at det sker hurtigt for det tager kun et par måneder at 2 rotter bliver til flere hundrede. Rotter overfører sygdomme til mennesker. Din kloakmester kan sætte et filter på dit kloakrør, så du er sikker på, at der ikke kan komme rotter ind i dit hus via kloakken. Det er vigtigt, for en rotte kan klatre op af selv den glatteste væg og ind af det mindste hul.

Flere Nyheder