Få installeret en varmepumpe af en installatør

| |

Hvis du går og overvejer at udskifte dit gamle olie eller gasfyr med en mere miljøvenlig energikilde, kan du med fordel overveje en varmepumpe. Den er ikke alene langt mere CO2 venlig, men du vil også ende med at spare på din elregning. For hver 1 kW den bruger får du mere end 3 kW energi.

En traditionel varmekilde som et oliefyr hedder regnstykket 1:1 kW. Det betyder også at en udskiftning og investering er betalt af efter ca. 5-6 år og med en forventet levetid på 15-20 år, er det en god forretning at skifte. 

Få råd og vejledning af en autoriseret installatør

Det anbefales ikke at man selv installere en varmepumpe, det skyldes blandt andet at den skal side korrekt og være af den rigtige størrelse for at fungere normalt. Book et møde med en uddannet autoriseret installatør, som vil gennemgå jeres bolig og finde den rigtige løsning og størrelse til jer. Der findes som udgangspunkt 3 forskellige typer. Det kunne f.eks. være en varmepumpe i toftlund.

Det anbefales ligeledes at jeres bolig er godt isoleret, for at i får det optimale ud af varmepumpen.

Hvis jeres bolig er i flere etager kan det være en løsning at der skal lægges rør ind så i får glæde af varmen på alle etagerne. 

Det praktiske

Når der udskiftes en varmekilde i en bolig skal der ansøges hos kommunen. Det er som udgangspunkt en ren formssag og jeres installatør vil ofte kunne hjælpe jer med det praktiske og udfyldelse af de forskellige papir. Samtidig skal den nye energikilde meddeles BRF Kredit.

Hvis du gerne vil bevare et godt naboskab til dine nærmeste naboer, er det en god ide at placere den ydre del af varmepumpen et sted, hvor den er til mindst gene. Den kan godt larme en del og det anbefales ikke, at den sættes under værelser hvor der skal soves.

Previous

Få den bedste VVS hjælp i Nordjylland

Tag et intensivt engelskkursus på en professionel sprogskole

Next