Du drømmer ikke om, hvad der har været udstillet i glasmontrer gennem tiden!

| |

Glasmontrer er jo ikke en specielt ny opfindelse, selvom man da har forfinet dem og tilpasset dem efter brugsform og behov og ændret materialerne til gennem tiden.

Selv sådan noget som en glasmontre på Sjælland har man haft længe, og disse er da også blevet udskiftet, men det samme er indholdet – heldigvis – i dem også.

Og vi mener ikke blot af den grund, at det er sundt at udskifte nogle ting i montre, der har en udløbsdato, men også fordi at man har ændret opfattelse gennem tiden med, hvad man måtte udstille og ikke måtte udstille.

Man har endda set tilfælde med levende mennesker, der er blevet udstillet på den måde til spot og spe eller blot underholdning for folket gennem tiden, selvom eksemplerne ikke er så mange.

Men stadig vil det nok kunne overraske, hvad man kunne finde i sådan nogle montre gennem tiden.

Man fandt mærkværdige ting i glasmontre

Man skal dog ikke (altid) klandre dem, der har udstillet ting i disse montre, for de har måske bare fulgt deres ordrer, men først og fremmest har de nok også bare fulgt tidens tendens, hvis man ville have noget udstillet.

Og det ville man jo, hvis man ville være noget ved musikken, og så placerede man de ting i montrerne, hvis man havde bestemmelse til det.

Og så lagde man etikken lidt fra sig, fordi man mere spottede profit og ville lokke mennesker til.

Derfor er det ikke usikkert, at du kan finde tilfælde på museer og i udstillingshaller, hvor man har haft racistiske, nedgørende, sexistiske og meget andet i dem.

Man har heldigvis smidt meget af det ud, men det er også blevet velbevaret og husket noget af det, fordi man ikke skal glemme den fortid, og hvordan man har gjort tingene.

Bare fordi man forsøger at glemme fortiden, betyder det ikke, at man kan udviske den.

Previous

Få den bedste VVS-hjælp i Faaborg

Find den bedste VVS installatør i Nordsjælland

Next