Din kloak er vigtig for din sundhed

| |

Ejer du et hus eller sommerhus er det din pligt at sørge for at den del af kloakken der er på din grund fungerer optimalt. Årsagen til dette er at vores kloaksystem er vigtigt for vores almene sundhed. I dag anses det som være en given ting at det fungerer, men vores kloak er faktisk ikke mere end 150 år gammel.

Før det kørte der hestevogne rundt som indsamlede møg og afføring ind og kørte det ud på landet. Før man begyndte på det, blev det ofte bare smidt ud i gaderne, hvor mennesker og dyr så gik i skidt op til “knæene”. Du kan blandt andet søge på kloakmester i Fredericia, hvis du vil vide mere.

Den sorte død

I dag, hvor vi har et velfungerende kloaksystem, kan det virke overvurderet, at være så påpasseligt med at have en velfungerende kloak. Er du i tvivl kan du slå den sorte død op. Pesten som skete i middelalderen og som slog mindst 25% af Europas befolkning ihjel. Pesten blev spredt via rotter, som levede i det affald som menneskerne havde smidt ud i gaderne. 

En anden årsag til at have en velfungerende kloak er at det ikke ødelægger vores vand. Hvis der kommer affald og afføring i vores drikkevand og vi efterfølgende drikker det eller bruger det til vores madlavning, kan vi risikere at blive alvorlig syge. Det er også derfor der med jævne mellemrum kommer en besked om, at vi ikke må drikke vores vand og det skal koges før brug. Uanset om det er til at drikke eller til madlavning. 

Ikke alle huse eller sommerhuse er tilknyttet kloaksystemmet. I stedet vil det som ofte have en samletank. en samletank fungerer i princippet som en kloak. Forskellen ligger i, at når at samletanken er fuld, skal der komme en bil forbi og tømme den, før den igen kan bruges. 

Previous

Derfor bør du hyre en elektriker

Tips til at finde en god og billig vinduespudser i Roskilde

Next