Diamanter er en håndværkers bedste ven

14 april 2020
lotte_hindsberg

Hvis du som tømrer eller glarmester har fået en opgave, hvor du skal udskifte vinduer eller døre og de har en anden størrelse end de gamle, er en af måderne du kan skære i væggen med hjælp af et diamantbor. Et diamant bor har den fordel, at den skærer præcis helt ned på millimeter og efterlader meget lidt støv, når du er færdig så du undgår en større hovedrengøring efterfølgende. Du kan f.eks. søge på diamantboring Herning, hvis du bor i det område og gerne vil lære mere. 

Er det rigtige diamanter der bores med?

Tanken om diamanter får en til at tænke på Hollywood og kærlighed, ikke på vinduer og håndværkere. Det plejer også at være lig rigtig mange penge, at købe en diamant. De diamanter der bruges til diamantboring er ikke ægte naturdiamanter, der normalt bliver brugt til smykker. Det er kunstige diamanter der er langt hårdere end de ægte. Det gør at de kan skære igennem beton og mursten. 

Erfaring er vigtigt

Hvis du skal have skåret noget med et diamantbor, er det vigtigt at du vælger en håndværker eller firma, der har stor erfaring med metoden. Det skyldes at der skæres med stor præcision og det er ikke noget man bare lige gør eller noget man selv kan gøre. Hvis du skal have nye vinduer, så nytter det jo ikke noget at hullet er 3 millimeter for stort. Så falder vinduerne ud. Derfor er det vigtigt at du sikre dig, at de ikke alene har erfaringen men også det rigtige værktøj. 

En anden fordel ved et diamantbor er, at metoden er mere skånsom og der er ikke risiko for at ryste husets fundament og ødelægge det, som der er en stor risiko for, hvis man bruger et slagbor, som er en af de metoder man har brugt tidligere.  

Flere Nyheder