det er vigtigt at vedligeholde husets facade

12 februar 2022
Niels Geckler

advertorial

Husets facade er både en vigig del af klimaskærmen og det, som alle forbipasserende ser af dit hus. På malergentofte.dk kan du finde en maler, der kan male huset for dig både udvendig og indvendigt, hvis det skal være.

Ydermurene på dit hus er vigtige at få vedligeholde. Sammen med vinduer, døre og tag udgør de skærmen mod vind og vejr, under et kaldet for klimaskærmen. Hvis du ikke sørger for løbende at vedligehold klimaskærmen kan der opstå skader inde i huset på bærende dele, lofter og vægge. Med nogle års mellemrum skal husets ydervægge gennemgås for revner i pudset og males.

det kan være et stort arbejde at male facaden på et parcelhus eller en villa, men det er nødvendigt at få gjort ind i mellem. Du kan få en maler til at udføre opgaven hurtigt, pænt og effektivt.

Vælge den rette maling til facaden

Når huset skal males udvendig er der ikke ligegyldigt hvilken maling du vælger at smøre på. En alt for tæt maling, der ikke lade fugten trænge ud – lade muren ånde, populært sagt – er et rigtigt dårligt valg. Du vil opleve, at en plastikmaling, der ikke lade muren ånde, hurtigt vil begynde at skalle af. Hvis fugten i muren ikke kan passere igennem malingen vil malingen boble, slippe underlaget og falde af i flager.

maler Gentofte

Ikke nok med at det ser grimt ud med en plastikmaling, der falder af i flager, så er det også til skade for det underliggende murværk. Når murværket ikke kan komme af med fugten, hober fugten sig op i muren og det kan give skader inde i muren. Det kan også få pudset til at løsne sig. Du skal med andre ord sikre dig, at malingen er diffusionstæt, hvilket betyder, at den er ¨åben for at lade fugten passere ud igennem.

 

Flere Nyheder