Derfor skal du børste tænder

17 august 2021
Steffen Hansen

Du har hørt det før, og hvis du ikke har, er det på tide du hører det. Det er vigtigt at børste tænder, og gerne 2-3 gange om dagen. Ved at børste tænder fjerner du bakterier (Karius og Baktus), som kan forårsage huller og forrådnelse i dine tænder, hvis de ikke fjernes.

En god tandbørste

Det er forskelligt fra person til person, hvilken type tandbørste man foretrækker. Nogen foretrækker en elektrisk, hvor andre foretrækker en manuel. De fleste tandlæger anbefaler den elektriske, da den kan lave nogle bevægelser man ikke kan lave med sine hænder, og derved rense ens tænder bedre. Det er dog også muligt at bruge en manuel, og få et helt fint resultat.

Når du børster dine tænder, er det vigtigt at du børster i 2 minutter, altså hvor du giver ca. 30 sekunder til hvert “hjørne” af din mund. Ved at børste i mindst 2 minutter bruger du lang nok tid til, at få fjernet de værste bakterier, og sikrer dig derfor bedst muligt.

Hvad sker der hvis du ikke børster tænder

Det er meget forskelligt fra person til person, hvor gode tænder de har. Derfor kan resultatet være slemmere for nogen end for andre, hvis de ikke børster tænder i en periode. Hvis du er en af de uheldige, kan du være så uheldige at din tand går i forrådnelse, og du derfor ender ud med at skulle have isat et tandimplantat. (Læs mere her: https://www.tandklinikkenbrogade.dk/behandlinger#implantater).

Er du mindre uheldig, kan det resultere i et eller flere huller, som skal laves ved tandlægen. Hvis det er noget du går med i lang tid, så kan det hurtigt blive en dyr fornøjelse, og så fortryder du nok, at du ikke bare fik børstet dine tænder i mindst 4 minutter om dagen, som anbefales. (2 minutter om morgenen og 2 minutter om aftenen). 

Flere Nyheder