Derfor bør du hyre en elektriker

| |

I et hus eller en lejlighed er der mange el installationer, og det kan hurtigt være fristende at pille ved dem selv. Det kan være fristende under en renovering, men også hvis der er noget, som ikke fungerer som det skal. Men hvornår bør du hyre en elektriker, og hvornår kan du selv prøve dig frem?

Du skal hyre en elektriker når

En elektriker skal på banen, hvis det er en større installation du vil lave. Dette gælder også, hvis du vil have en ekstra stikkontakt, have flyttet en stikkontakt, eller blot have trukket ekstra kabler, så du kan få strøm flere steder i huset. En elektriker er uddannet, og kan gøre det korrekt, så der ikke kommer problemer med installationerne på et senere tidspunkt. Derudover kan det være farligt at rode med større el installationer, ja faktisk så farligt, at man kan dø af det.

Du behøver ikke en elektriker når

En elektriker behøves ikke at hyres til mindre installationer, det kan være hvis du skal sætte din mikroovn til, skal tilslutte dine lamper, eller hvis du blot skal tilslutte noget andet, som der er lavet forberedelserne til. Dog anbefaler vi, at du får fat i en, som ved hvad de laver. Strøm er altid farligt, og man bør ikke rode med det, hvis man ikke ved hvad man laver.

Hvis man skal sætte noget til, så anbefales det også, at man slukker for alt strømmen i huset eller lejligheden. Ved at gøre dette, så sikrer man, at man ikke pludseligt står med 220 volt direkte gennem hjertet, som kan give hjertebanken og hjertestop, hvis man er uheldig.

Ender du med at få stød, så er det vigtigt, at du ringer til en ambulance med det samme. Den store spænding kan få et hjerte ud af sin rytme, og dette kan i værste tilfælde resultere i ulykke med død til følje.

Previous

Ret din opmærksomhed mod dette ved en smed i Tørring

Din kloak er vigtig for din sundhed

Next