Der er forskellige former for en landinspektør

21 juli 2020
anders_lundtang_hansen

Når man taler om at lave en vurdering af en ejendom for eksempel, så tænker de fleste jo nok på, at man skal have en ekspert ud at lave en officiel vurdering på en bolig, eller at en ejendomsmægler skal lave sådan en vurdering.

Sådan nogle er uvildige, mens andre er bestilt til opgaven med henblik på blandt andet køb eller salg.

Ved en landinspektør kan man tale om sådan en her blandt flere: http://www.lsp-kieldsen.dk/ 

Her gør man ofte mål af dimensionerne på et landareal, hvor man så også inspicere, hvordan tilstandene er på området alt efter, hvad det skal bruges til.

Det kan være alt fra, at man skal have bygget nogle nye ejendomme, at man skal have anlagt en park eller måske endda en hel idrætspark.

Her vil nogle landområder egne sig bedre end andre, hvor man skal kigge efter nogle specifikke parametre nogle steder end andre steder, hvorfor man kan vælge eller vrage stedet alt efter, hvad man skal bruge det til.

Men en landinspektør kan jo også være sådan en, der kommer ud for at opgøre, hvor skellet er på en ejendom, hvis dette er forsvundet, eller man ikke har nogle ordentlige optegnelser over, hvor området starter og slutter.

Så kan man få klargjort dette én gang for alle via tidligere dokumenter, hvis det er et gammelt område, og man kan slå et nyt skel op, så man kan se, hvor arealet går til.

Inspektionen kan også handle om, at man undersøger jordprøverne for at se, om man kan bruge jorden eller det øverste jordlag til noget andet brugbart et andet sted.

Måske skal man grave efter, hvad der er nede i underlaget, så man skal bruge en inspektør til den slags også.

Det kan da også tænkes, at man leder efter nogle arkæologiske områder, som man har gisninger om, burde være i nærheden.

Således kan en landinspektør udføre mange opgaver alt efter, hvad vedkommende bliver sat til og har af erfaring.

Flere Nyheder