Varmepumper holder hvad de lover

03 marts 2021
Maya Hindsberg

Er du begyndt at overveje at investere i en varmepumpe? Uanset om du køber en jordvarmepumpe eller en luft til vand varmepumpe, så kan du være nærmest stensikker på, at du ikke gør et dårligt køb.

Næsten alle tests, der er blevet udført på det danske marked viser nemlig, at varmepumperne der bliver udbudt, holder deres løfte. Det kan dog være en god ide, at vælge en varmepumpe fra energistyrelsens liste over varmepumpen. Her står samtlige typer af varmepumper opført, og de viser, hvor stor sikkerhed der er for, at produkterne lever op til det, leverandøren lover. Dette er uanset om du har brug for en varmepumpe service i Skagen eller i København.

Værd opmærksom på hårde vintre

En hård vinter presser varmepumper. Det betyder, at en varmepumpe kan komme på overarbejde, og den får derfor også et højere energiforbrug, end det, der først er blevet angivet. Omvendt kan en mild vinter dog betyde, at energiforbruget bliver lavere. Derfor er det en god ide at vurdere varmepumpens energiforbrug, efter en længere årrække, som kan tage højde for temperatursvingningerne, der kan være fra sæson til sæson. Ofte vil man derfor også se, at de fleste producenters garantier om energiforbrug, derfor holder stik, selvom det kan være en kurve, der går lidt op og ned.

Få hjælp fra en installatør

Når du skal have en varmepumpe, er det en god ide, at få hjælp af en autoriseret installatør eller en energivejleder, som kan hjælpe dig med at finde den rigtige varmepumpe at investerer i. De kan nemlig, ved hjælp af et beregningsprogram, vurdere, hvad der er den rigtige løsning for dig. Her kan de tage højde for, om du har gulvvarme eller radiatorer, dit vandforbrug etc. F.eks. bruger husstande 20 procent af deres energiforbrug på varmt vand, mens en familie med små børn vil bruge mere varmt vand, og derfor vil have et højere energiforbrug på den post.

Flere Nyheder