Hvordan laver man fragt til Rusland?

10 juni 2020
anders_lundtang_hansen

Fragt til Rusland er blevet markant lettere, efter Sovjetunionen er faldet, så ens fragt ikke bliver kontrolleret og får pålagt en masse told og afgifter, som man ville have oplevet det for lidt over 30 år siden – specielt hvis det var vestlige varer, der kunne inficere kommunismen.

Men forstå os ret: der vil nok stadig komme en del told og afgifter på, men det kommer meget an på, hvad det er, som du har tænkt dig at sende, om du kender reglerne, og hvor meget det fylder.

Men derudover er det faktisk ikke så svært at få sendt noget til Rusland, som hvis det var til et andet sted i Europa, for Rusland er jo en del af Europa, selvom man taler om, at området øst for Uralbjergene mere er Asien end Europa.

Derfor vil det som sådan stadig kunne være forholdsvis let, hvis du sender til Rusland, end hvis du skulle sende noget til et asiatisk land, der ligger endnu længere væk.

Men hvilke muligheder er der så for at foretage denne forsendelse?

Som sagt handler det meget om, hvad det reelt er, du har tænkt dig at sende.

Er det en mindre enhed, så kan du jo proppe det i et brev og sende det med det almindelige postsystem. Er det derimod en lidt mere vigtig forsendelse, så kan det måske mere svare sig at sende det med bud, da der bliver taget mere nøje øje med din pakke, og den bliver sendt direkte og ikke sammen med anden post.

Det vil svare til at sammenligne, hvis man kører i bil selv, eller hvis man tager det offentlige.

Har du derimod noget større gods, så er man nok mere ude i, at du skal have det sendt med container, som så kan blive fragtet på båd, med tog eller noget helt tredje – eller en kombination af disse.

Flere Nyheder